Den hurtigste måde at ødelægge dig selv

Jeg kender mange mennesker, der ville indrømme at der ønsker at ødelægge sig selv, men der er en masse mennesker, der gør alt, hvad de kan for at opnå dette meget mål. De helt sikkert se ikke det på måde, men hvis man ser på den måde, de lever, kan du se det sker.
Jeg kendte en mand, der var meget strikse med sin datter. Denne strenghed var mere end enkel disciplin. Han følte, han havde til at styre hver en del af hendes liv. Og selvfølgelig, han haft aldrig nogen af hendes kærester. Mens datteren var ung kunne han slippe af sted med at være en “alle kontrollerende” forælder.
Den triste del af dette var, at han troede han var at være en god forælder. Det er helt sikkert alle forældre ansvar at beskytte og disciplin deres børn. Men det skal altid være med henblik på at hjælpe dem vokse til at træffe gode beslutninger på egen hånd – ikke blot til at dominere.
Som vil ske i hvert enkelt tilfælde, kom der en tid, da pigen voksede gammel nok til at komme fra under dominans af sin far og gøre sin egen vej. Da hun gjorde, endte hun med at gifte sig med den meget slags fyr hendes far foragtede. Ikke kun det, men den vrede, der havde bygget op i hendes liv fik hende til at bevæge sig væk fra ham og ikke engang tale med ham i år på tidspunktet.
Nu, jeg ved ikke, hvorvidt hun bevidst gjorde alt dette til trods, men resultatet var, at hendes far var ødelagt. På trods af hans forkerte handlinger og holdninger, han stadig elskede sin datter meget, og år af fremmedgørelse var en tortur der ødelagt hans helbred og andre områder af sit liv som han lade det “komme til ham.”
Denne far gjorde en ødelæggende ting, i sine forældre. Men forældre er ikke det eneste sted, at dette sker. Mange mennesker gør det i andre områder af livet, og resultatet er det samme – personlige ruin. Det sker når enkeltpersoner forsøger at leve et andet menneskes liv for dem. Uanset om det er som en forælder, arbejdsgiver, en ægtefælle eller andre forhold, du arbejder i, kan du ikke kan leve en anden persons liv for dem. Dette er formentlig den hurtigste måder til selv ødelægge, der findes på jorden i dag.
Det samme problem er alt for almindeligt på arbejdspladsen. Når en chef eller supervisor forsøger at micro administrere en person til punktet at kontrollere hver lille handling, det skaber oprør. Personen vil forsøge at sabotere myndighed figur, eller vil afslutte. Dette sætter den, der forsøger at være i kontrol i en holdning af altid kæmper for at holde anden personen i deres sted. Efter et punkt, træthed sætter ind og tingene begynder at spiral ud af kontrol.
Her er problemet. Karakteren af mennesker er sådan, at hver person har evnen og det interne drev til at udøve deres egen fri vilje. Folk vil gå til næsten alle ekstreme at udrette det. Familier er blevet ødelagt, virksomheder har været konkurs og krige har været udkæmpet, alle i navnet for at opnå frihed.
Hvorfor ikke tage en anden tilgang. I stedet for at forsøge at kontrollere mennesker, simpelthen definere de parametre, der skal findes for organisationen, til at køre gnidningsløst, og tillader folk at gøre deres egen vej inden for disse grænser. I stedet for at generere oprør, vil dette gøre en person føler sig værdsat og respekteret. Det vil gøre dem til at værdsætte og respektere dig, til gengæld.
Hvis du vil have tingene til at være anderledes i dit liv, så ikke kigge for at se, hvordan du kan gå om at ændre andre. Lede efter måder at ændre dig selv. Du kan ikke bare gå inde i en anden persons hoved og ændre dem. Prøv og du vil ødelægge dig. Men du kan gøre ting til at ændre dig selv. Derefter, i stedet for ruin, vil du finde vækst og tilfredsstillelse du leder efter.